El Centre Psicopedagògic Mare de Déu de Montserrat va congregar més de 200 persones a la I Jornada de Solidaritat i Convivència, que es va celebrar el 18 de juny amb motiu de l’Any Internacional de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual. Es tracta de la primera iniciativa realitzada per la Comissió de solidaritat del Centre, l’objectiu de la qual és la creació d’espais d’interacció, solidaritat i convivència tant a nivell intern com extern.

En el marc d’aquesta celebració, a la qual van assistir familiars, veïns i entitats de la localitat i de l’àmbit de la discapacitat, entre d’altres, va tenir lloc una ponència sobre Discapacitat Intel·lectual a càrrec de Núria Pi, responsable de l’àrea jurídica de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines.

A aquesta intervenció li van prosseguir un taller de maquillatge i manualitats per als més petits i l’actuació musical de Gili-Romaní Hot Jazz Quartet, juntament amb integrants de la Locomotora Negra. A banda del recital, els assistents van poder visitar una exposició constituïda pels treballs realitzats pels usuaris del Centre.

Així mateix, els residents van habilitar una parada solidària amb productes artesanals elaborats per ells mateixos al taller ocupacional. Els fons recaptats es destinaran al projecte de la Fundació Benito Menni “Otro Horizonte” a Moçambic, que té l’objectiu d’atendre les necessitats de persones amb discapacitat intel·lectual.