El pòster del projecte ‘Estimulació multisensorial per a adults amb trastorns de l’espectre autista’, presentat per Isaac Riera, Víctor Bello i Anna Rafanell, va ser premiat juntament amb uns altres cinc projectes més de Germanes Hospitalàries
El Centre Mare de Déu de Montserrat, juntament amb cinc centres més de Germanes Hospitalàries, ha estat premiat aquesta setmana pel Tecnosocial Andalusia 2022, el primer fòrum d’anàlisi i difusió de recerca i innovació tecnològica al Sistema de Serveis Socials Públics d’Andalusia. Els reconeixements van ser atorgats a les Bones Pràctiques i patrocinats per la Càtedra de R+D+I per a la prevenció de la Dependència de la Universitat de Màlaga i Macrosad.
El pòster del projecte premiat a la nostra Institució va ser ‘Estimulació multisensorial per a adults amb trastorns de l’espectre autista’, presentat per Isaac Riera, Víctor Bello i Anna Rafanell. El programa Estimulació Multisensorial 24h + TEACCH, del qual el nostre Centre és pioner en l’àmbit residencial, permet reduir dràsticament la presència de conductes desafiants i les mesures reactives que es deriven de la seva presència, creant un entorn accessible i millorant la qualitat de vida de les persones adultes amb TEA i discapacitat intel·lectual. Després de rebre el reconeixement, Isaac Riera va voler apuntar “l’equip d’atenció directa, que fa molta feina en el dia a dia i es mereix aquest i tots els reconeixements que puguin arribar”, afegint que “donar suport a les persones dins de l’espectre de l’autisme és una feina molt bonica però també intensa i els que la viuen en primera persona mereixen sempre la nostra admiració”.
Per part seva, l’Hospital Mare de Déu de la Mercè de Barcelona, entitat amb la qual el nostre Centre comparteix consell directiu, també va estar entre els centres guardonats pel pòster ‘Aplicació d’Estimulació Sensorial i Snoezelen en Patologia Dual’, presentat per Gemma González. Germanes Hospitalàries també va rebre reconeixements a l’’Estimulació cognitiva en demències amb pissarres digitals’, presentat per Conchi Urbano, del Complex Assistencial Germanes Hospitalàries de Màlaga; al ‘Programa de robòtica educativa inclusiva’, presentat per Victor Estévez, del Complex Acamán de Tenerife; a l’’Estudi de transferències amb grua de sostre vs grues de sòl’, presentat per Mikel Tellaeche, gerent de l’Hospital Aita Menni de Mondragón; i al projecte ‘Unitat residencial d’estada temporal per a persones amb infecció per COVID-19’ presentat per Carlos Martín, director Mèdic del Centre Sociosanitari de Germanes Hospitalàries de Palència.
Les Germanes Hospitalàries han participat en aquesta iniciativa amb l’objectiu de presentar els seus projectes més innovadors i basats en la prestació de serveis de valor. Per a l’entitat, la tecnologia és el mitjà més adequat per donar el millor servei, amb calidesa, humanitat a les persones, per això l’eslògan que ha fet servir la Institució en aquesta fira ha estat “El nostre valor tecnològic, les Persones”.