Celebrat per les Germanes Hospitalàries amb el lema ‘Una Història Llaurada amb el Cor’, l’esdeveniment va comptar amb la presència de Mons. Joan-Enric Vives, Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra
Divendres passat, l’Esglesia de Nostra Senyora del Sagrat Cor va acollir l’acte de commemoració del 25è aniversari de la canonització de Sant Benito Menni, fundador de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús. L’esdeveniment, celebrat amb el lema ‘Una Història Llaurada amb el Cor’ i organitzat conjuntament pels cinc centres de Germanes Hospitalàries de Catalunya, va reunir més de 200 persones, entre elles, Germanes, personal col·laborador, voluntariat i persones usuàries dels centres. L’acte va comptar amb la presència de Mons. Joan-Enric Vives, Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, que va oficiar l’eucaristia final.
La Superiora de Benito Menni CASM, Sor Teresa Iñiguez, va encetar la celebració donant la benvinguda a tots i totes les assistents, remarcant que “la canonització ha passat a ser un horitzó de referència per a tota la Família Hospitalària i per a tots els temps” i, posteriorment, els assistents van poder fer un recorregut audiovisual per la vida de Sant Benito Menni. La Superiora General de Germanes Hospitalàries, Sor Anabela Carneiro, va assegurar que “Sant Benito Menni és un model de com ha de ser la nostra presència hospitalària per a continuar llaurant la història amb el cor”. Per la seva banda, el Superior General de la Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, Jesús Etayo, va recordar que “el projecte de vida de Sant Benito Menni és un projecte actual i una gran inspiració per la seva hospitalitat”.
Mons. Joan-Enric Vives va tancar l’acte oficiant l’eucaristia, durant la qual va destacar que “Sant Benito Menni ens va ensenyar a atendre partint de la dignitat de cada persona malalta, sense importar-ne la capacitat econòmica, les seves qualitats o els seus pecats”. L’esdeveniment va cloure amb un aperitiu per a tots els assistents en un lloc tan assenyalat com el claustre del Col·legi Sant Miquel, situat al mateix edifici on al desembre de 1867, Benito Menni va fundar el primer hospital infantil d’Espanya.